Begin een Moestuin dagboek

|B| De Boon in de Tuin
De start van een nieuw moestuinseizoen is het ideale moment om te starten met een tuindagboek. Een moestuinschrift of blog is handig voor aantekeningen, nieuwe ideeën en favoriete planten. Ik ben er al mee begonnen ;-) !

tuindagboek gardenjournal dagboek moestuin volkstuin

Vooruit werken

In een tuindagboek houd je bij wanneer je iets gezaaid of geplant hebt. Als je planten kweekt, kun je ook opschrijven wanneer ze ontkiemen en wanneer je ze kunt oogsten. Om het leven wat makkelijker te maken heb ik speciaal een pagina aangemaakt met een groentekalender of zaaikalender. Hier kan je precies zien wat de momenten zijn om iets te zaaien of te planten.Daarnaast kun je aantekeningen, tuintips en een lijstje met planten die je graag wilt hebben noteren. Maak ook een bloeiplan voor de border, een indeling voor de moestuin en per maand een lijst met klusjes die je moet doen. Zo geniet je nog meer van je tuin!Tuindagboek moestuin dagboek

'Lief dagboek...'

Natuurlijk kun je ook, net als in een gewoon dagboek, bijhouden wat er elke dag in je tuin gebeurt. Welke dieren heb je gezien en wat groeide daar nu weer voor een plant? Op deze manier ga je beter naar je tuin kijken en kun je er nog meer van genieten.

Tip: hou het simpel

Hé, en waarom zou je een gloednieuw boekje kopen? Gebruik gewoon een notitieblokje van de supermarkt of een oud schriftje dat je nog ergens hebt liggen. Dat is net zo leuk en volstaat meer dan voldoende! Versier het verder zelf met allerlei stickers, knipsels uit bladen etc. en maak er jouw tuinbijbel van.

Zelf een dagboek bijhouden? Floor de Korte heeft een heel leuk dagboek/journal boekje uitgegeven waarin je meerdere moestuinseizoenen kunt bijhouden. Bestel hem direct hier!


Hier een pinboard met leuke voorbeelden van een tuindagboek/scrapboek:

Follow Kees de Boon's board Moestuin dagboek on Pinterest.

Meer inspiratie

Hé wacht. Zet even een flinke pot thee (natuurlijk met Munt uit eigen tuin), blijf nog even lekker op dit blog hangen en doe gewoon nog veel meer inspiratie op. Veel plezier!

- lees eens deze post over de boeken en de biologische moestuin van Monty Don
- of deze post over de bloementuin van Carol Klein
- of deze post over de eetbare tuin (edible garden) van Alys Fowler

Deel met je vrienden