Groenten dé trend van 2014 - veggie en vegan

|B| De Boon in de Tuin
Zo op de scheidslijn van het oude en het nieuwe, wil ik je alvast een nieuwe trend meegeven voor 2014: groenten zijn het nieuwe vlees!


Nee ik heb geen glazen bol gekregen van de goedheiligman, maar steeds vaker wordt gekozen voor groenten als hoofdingrediënt van een maaltijd.

Vlees en vis raken op de achtergrond en daar zijn allerlei redenen voor . De meest gehoorde is dat 'de mensen' bewuster en gezonder willen eten.


Vegan Veggie gezond eten Groente Groenten  sexy trend 2014

Even tussendoor: snelrecept Boerenkoolsmoothie en stukje groentehumor

"Met rauwe boerenkool achter je huig, ben je past echt ruig". En het is nog gezond ook, dus aan de slag en mixen die handel!

Boerenkool smoothie veggie veganMaar niet iedereen vindt de smoothie te pruimen:


Groenten de nummero 1

Door vleesschandalen uit het verleden (en heden) gaan 'de mensen' nadenken over wat er eigenlijk op hun bord komt te liggen. De thuiskok pakt eerder het groentekookboek dan het dieetboek.

Ander onderzoek toont aan dat de sperzieboon zo langzamerhand de Ferrari onder de groenten begint te worden, gevolgd door bloemkool en spinazie.

De lijst wordt gesloten door spruitjes, postelein en tuinbonen. Zeg maar de leasebakken van deze maatschappij.

Het blijkt dat Amerikanen vooral verzot zijn op diepvriesaardappels en tomaten uit blik, maar of je dat nu echt nog groente kunt mag noemen...

Vegan Veggie gezond eten Groente Groenten sexy trend 2014


Teletubbie groenten met stadse allure

Als we trends willen zien, moeten we naar de grachtengordel kijken. Dat doet Adjiedj Bakas immers ook en die kan het weten.

De hippe kanaalbobo wil ook groente gaan verbouwen in het werelddorp Amsterdam.

"Oh, schattig. O nee, CUTE is een beter woord!

Maar groente is helemaal niet schattig. Het is verdomde hard werken en keihard teleurstellingen incasseren. Twee eigenschappen die ik maar moeilijk kan rijmen met Gordeldieren.

Ik zie ze al spitten met hun knalkleurige huispakken en monsterlijke Uggs (een andere trend voor 2014, u bent vast gewaarschuwd). Zeg maar Teletubbies 2.0.

Ik lees in de comments wel terug wat jij ervan vindt!

Vegan Veggie gezond eten Groente Groenten sexy trend 2014
Bron: http://glamora.maGroente en sex in de ruimte

De NASA heeft zich ook volledig op de groenten gestort. Gelukkig storten ze zich niet op de aarde, dat zou immers alleen maar gedoe geven en groenten op de maan kweken lijkt me een heel nobel streven.

De vraag is alleen: hoe krijg je ze weer vers naar de aarde? Een hersenkraker van jewelste die mij al dagen bezighoudt.

Groenten zijn gezond en wie gezond is, is ook sexueel aantrekkelijker. Al kunnen smaken verschillen. Kijk maar eens naar André Kuipers en de genomineerden van de Meest Sexy Vegetariër.

U kunt mag MOÉT uw mening achterlaten in de comments!

Gemütliche Gemüse

Dat de Duitsers altijd wat harder lopen dan wij (zonne-energie, economische verbetering, kunst) blijkt ook wel uit het feit dat Hannover de eerste vleesloze Kerstmarkt plaatsvond.

Geen Flappie, geen knorretje en geen Herman: alleen plaats voor de allerbeste groenten!

Ik krijg plaatsvervangend medelijden (kan dat wel?) voor al die dieren die vetgemest worden in afgelegen stallen. Is hun leven dan echt voor niets geweest?

De gedachte dat je door groenten sexueel aantrekkelijker wordt is iets dat me niet meer loslaat. Zou ik daarom een moestuin vol hebben staan met groenten?

Enfin, genoeg over groen en groenten. Bij mij op het bord gaan ze in ieder geval wél vergezeld van een eerlijk stukje vlees, want zeg nou zelf: stamp zonder worst is toch als een Teletubbie op de maan!

Jouw reactie: leuk om te horen!

Eens / oneens? Jouw reactie is van harte welkom in de comments.

Deel met je vrienden