Tuinheld: Lodewijk Hoekstra

|B| De Boon in de Tuin
Eens in de zoveel tijd zegt iemand hele rake dingen. Zo ook Lodewijk Hoekstra. Wie? Juist ja, dé tuinman van Nederland en daarom is hij een held. Je moet niet in de hand bijten die je voedt, maar dat doet hij dus wel. Daarom verdient hij een standbeeld voor elke Praxis, Tuinwereld en Intratuin in ons land! Doneren maar!

don't panic organic organisch biologisch keep calm

Hij heeft helemaal het licht gezien, wat zeg ik, hij is er door verblind en ik citeer zijn meesterlijke quote:

"Tuinen worden strak betegeld en hebben een giftige muur van geïmpregneerd hout eromheen. Het zijn bijna doodskisten. Er hoeft allen nog maar een deksel op."


En we weten allemaal waar we die schitterende Chinese kwaliteit kunnen kopen. Of niet? 


tuinzooi

Tuincentrum maar dan zonder tuin


Dat tuincentra een bonte verzameling van tuinzooi van over de hele wereld zijn, weet iedereen. Je moet goed je best doen om nog een serieus plantje te vinden. En als je er dan een tegenkomt, blijkt oo die te zijn geïmpregneerd (lees hier: Intratuin). Die zogenaamde tuincentra, ik kom er al tijden niet meer om een plantje te kopen. Hooguit wat schroeven of andere ijzerwaren. Een duurzame, biologische en biodiverse tuin vind je niet bij het tuincentrum, maar die creëer je zelf!Biodiverse tuin


En als je nu juist wél een biodiverse tuin wil zonder geïmpregneerde planten? Dat kan gelukkig nog steeds en wel vrij eenvoudig. Dan kan je dat bijvoorbeeld doen door zaden te ruilen en zo allerlei planten in je tuin te krijgen. Wil je meer tips over de aanleg van je tuin? Check dan hier alle tuintips op dit blog!

Deel met je vrienden