Recept Rode Biet met zure room

|B| De Boon in de Tuin
De rode bietjes kunnen inmiddels geoogst worden. Dit jaar heb ik ze voor het eerst gezaaid en ze zijn super mooi opgekomen. Hoogste tijd dus om dit lekkere recept wereldkundig te maken!

recept rode bietjes met zure room

Ingrediënten voor 2 personen

Het zijn geen exacte hoeveelheden, dus doe vooral wat je zelf lekker vind, maar dit is wat ik heb gebruikt:

- 6 rode bieten
- 250 ml zure room (liefst 'clotted cream')
- handjevol bieslook
- peper en zout

ps: met wat minder zure room (+/- 125 ml) kan het ook, maar dan heb je wat minder 'saus' en ik ben dol op 'saus', dus ik gebruik 250 ml zure room ;-)

Lekker makkelijk dus!

Bereiding (+/- 60 minuten)

Spoel de bietjes af onder de koude kraan en snijd het loof van de rode bietjes. Laat ongeveer 5 cm van de steel zitten. Je kan dat gewoon eten en het staat ook nog eens leuk.

Kook de bietjes ongeveer 40 minuten in voldoende water. Je zult zien dat het water volledig rood wordt. Let dus even op je kleding als je de pan gaat afgieten, want het is pure kleurstof.

recept rode bietjes met zure room

Spoel ze daarna wat af onder de koude kraan zodat je ze vast kan houden. Nu is het zaak om het buitenste vel van de bieten af te wrijven. Je zult zien dat dit vrij gemakkelijk gaat.

recept rode bietjes met zure room

Halveer de bietjes daarna en leg ze in een ovenschaal. Verspreid her en der een flinke klodder zure room en bestrooi met wat peper en zout. Daarna gaat het geheel nog zo'n 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

recept rode bietjes met zure room

Om het af te maken kun je er verse aardappelen met een beetje olijfolie en zeezout bij serveren (uiteraard uit de moestuin). Eventueel een stukje vlees erbij. Als je geen vleeseter bent, kun je er ook heel goed een stokbrood bij eten die je lekker dipt in de warme saus van rode bietjes met zure room.

recept rode bietjes met zure room

Eet smakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of je het recept ook hebt gemaakt en hoe het jou smaakte. Dus laat van je horen in de comments. Ben benieuwd naar jullie reacties!

Deel met je vrienden