Stoofvlees Beste Recept

|B| De Boon in de Tuin
Pittig. Pikant. Heerlijk zacht op de tong. Zomaar wat termen die volledig recht doen aan dit bijzondere recept voor stoofvlees. Een recept van een bijzondere jongen met een bijzonder verhaal. Lees dus snel verder en kom erachter hoe je dit bijzonderste suddervlees maakt!


recept stoofvlees suddervlees


Hét Bas-recept

Dit is niet zomaar een recept voor stoofvlees. Nee, dit is hét 'Bas-recept'. Bas was een heel bijzondere jongen. 'Was' omdat hij niet meer is. In 2009 is hij helaas veel te jong overleden aan die ene nare ziekte. Dit is zijn recept voor stoofvlees. Ik maak het regelmatig ter nagedachtenis aan hem.

Hij was een jongen met een bijzonder gevoel voor stijl. En eigenlijk moet ik het in zijn geval hebben over 'style'. Een gentleman in de dop. Hij had niet alleen een goede smaak van kleding en voorkomen, maar zeker ook van koken. De lekkerste gerechten toverde hij uit zijn keukentje. Eén van die gerechten is dit recept voor suddervlees, maar dan Bas-style: pittig en pikant maar zacht op de tong.


recept stoofvlees suddervlees maken
Het recept en de herinnering

Stoofvlees/Suddervlees: de ingrediënten

Voor dit recept heb je eigenlijk maar heel weinig nodig en dat is mooi. Mooi omdat je er weinig werk aan hebt en het toch een super lekker gerecht oplevert. Zoek wel even mooie runderlappen uit bij een slager (bijvoorbeeld vlees uit het schouderstuk), want dat verdient dit recept. Oja, je kan er met vier personen van eten, tenzij je reuze honger hebt of grote eters hebt uitgenodigd.

Bereidingstijd: 4 uur
  • 1 Kilo runderriblappen
  • 2 Blaadjes laurier
  • Ketjap manis (flinke scheut)
  • Zakje nasi-kruiden
  • 3 Plakken kruidkoek / peperkoek / ontbijtkoek
  • Optioneel: Sambal naar smaak of behoefte (2 á 3 theelepels)

recept stoofvlees suddervlees
Gebruik een mooie grote braadpan met een dikke bodem

Stoofvlees: stap voor stap

Braad het vlees op een hoog vuur. Draai het regelmatig om zodat het mooi evenredig kan dichtschroeien. Voeg daarna de ketjap (flinke scheut), de sambal (3 flinke theelepels), de laurier en de nasi-kruiden toe (half zakje als je niet zo van pittig houdt). En voeg tevens een scheutje water toe (+/- 500 ml).

Doe daarna de deksel op de pan en zet hem op een heel laag pitje. Een stoofpitje is ideaal. Laat het geheel zo'n 4 uur sudderen. Voeg na 3,5 uur de peperkoek toe zodat deze lekker mee kan pruttelen.

recept stoofvlees suddervlees
De ingrediënten op een rij

recept stoofvlees suddervlees
Mooi rundervlees

recept stoofvlees suddervlees
Work in progress

Serveer het stoofvlees bijvoorbeeld met rode kool en wat frietjes (heerlijke patatten ;-).

recept stoofvlees suddervlees
Het eindresultaat. Eet smakelijk!

Jouw stoofvlees: leuk om van je te horen!

Dit is het 'Bas-recept' voor een heel bijzonder uddervleesje. Heb jij ook een bijzonder recept dat je maakt er nagedachtenis aan iemand? Of maak jij ook wel een stoofvlees en heb je nog een goede tip of een leuke variatie? Ik ben heel benieuwd, dus laat vooral even een reactie achter bij dit bericht!

Deel met je vrienden