Update moestuin januari

|B| De Boon in de Tuin
Bevroren blad, berijpte planten en een heerlijk zonnetje op die kale knar van mij. Kortom een moestuin in wintertijd. Minstens net zo fotogeniek als in de zomer, dus werd het de hoogste tijd voor een rondje moestuin. Lees lekker verder en check de foto's!

moestuin volkstuin januari

Afgelopen nacht heeft het licht gevroren. In combinatie met een zonnetje leverde dat prachtige foto's op. Zo heeft zich op deze Salie een laagje rijp gevormd.

salie rijp vorst moestuin volkstuin

Ook de aarbeienplanten zijn voorzien van een laagje rijp. Voorlopig nog geen aarbeien om te oogsten, maar gelukkig nog wel een voorraadje in de vriezer van afgelopen seizoen.

aardbeien rijp vorst moestuin volkstuin januari

Door deze weersomstandigheden worden zelfs de simpelste bladeren fotogeniek. Dat was afgelopen week wel anders met al die wind en bewolking. Er tussendoor piept alweer het onkruid dat staat te popelen om te gaan groeien.

Tips voor de moestuin in januari check je hier.

blad bladeren rijp vorst moestuin volkstuin januari

Het loof van de pastinaken ligt er levenloos bij. Het werk is gedaan, de knollen zijn gevormd en alle voedingsstoffen zijn daarin opgeslagen. De pastinaken die ik nog niet verwerkt heb, laat ik, zolang het kan,  in de grond. Het is een prima opslagplaats en zo blijven ze nog lang goed.

pastinaak vorst rijp januari moestuin volkstuin

Wie denk dat je alleen in de zomer kan oogsten heeft het mis. Een goede planning zorgt ervoor dat je ook in de winter ruimschoots kan oogsten. In deze krat zit winterpeen, prei en pastinaak. Daar kwam later nog boerenkool bij. Heerlijk zo'n kratje verse wintergroenten van je eigen land!

winterpeen winterwortel prei pastinaak moestuin volkstuin

Fris groen en knisperend vers. Deze boerenkool gaat zo snel mogelijk in de pan en op mijn bord. Boordevol vitaminen!

boerenkool moestuin vorst winter januari volkstuin

Jouw moestuin: leuk om te horen!

Dit was een korte update van mijn moestuin op dit moment. Hoe gaat het bij jou in de moestuin? Heb je nog een leuk verhaal over jouw moestuin in januari? Ik ben reuze benieuwd, dus laat vooral jouw reactie achter!

Deel met je vrienden