Van Hollandse Bodem

|B| De Boon in de Tuin
Het is zover: het programma 'Van Hollandse Bodem' gaat vanavond van start. Het kleine Nederlandse zusje van grote broer 'The Big Allotment Challenge' van de BBC, krijgt vanavond het levenslicht te zien bij de EO.
van hollandse bodem
By: EO

Eerste aflevering

'In de eerste aflevering van Van Hollandse Bodem maken de acht koppels kennis met elkaar en met het strijdtoneel. Voor elk team ligt binnen de muren van Kasteel Amerongen een kavel van honderd vierkante meter zwarte aarde te wachten op kundige tuindershanden en mooie zaden. De teams komen van heinde en verre en lopen sterk uiteen in kennis van en ervaring met het tuinieren. Maar zij delen hun liefde voor de moestuin', zegt de EO

kandidaten van hollandse bodem
De kandidaten. By: EO


Pronken met je bonen

'De koppels leggen hun drie mooiste bonen aan de jury voor om hier vervolgens een traditionele bonencassoulet (huh watte?) mee te maken. Dan blijkt de ene boon beslist de andere niet te zijn. Ook moeten de koppels hun mooiste kool presenteren. Het winnen van de koolopdracht roert een van de gepassioneerde tuinders tot tranen toe. En dan stuurt de jury het eerste team naar huis', zegt de EO

Deze Boon blijft gewoon

Zelf ben ik niet zo'n wedstrijdman en dat is vooral omdat mijn groente nooit een prijs zal winnen. Verder zit het gewoon niet zo in mijn karakter om de strijd met anderen aan te gaan. De trend 'krom is het nieuwe recht' draag ik dan ook een zeer warm hart toe omdat dat heel goed aansluit bij wat ik zoal uit mijn eigen moestuin haal.

Dat mijn piepers niet de grootste zijn, maakt mij niet uit. Ik geniet er niet minder van.
Eerder schreef ik al eens dat ik meer ben van het 'in stilte tuinieren'. Ik begeef me het liefst alleen in m'n moestuin. Laat mij maar lekker aanklungelen met m'n groenten, onkruid en ongedierte. De rest komt vanzelf wel. Anderen noemen dat 'de natuur het werk laten doen' en dat vind ik een prima omschrijving!

TV-avondje

Vanaf 12 maart elke donderdag, 20.30 uur, npo 1
Ondanks dat ik niet zo voor een moestuinstrijd ben, vind ik het wél altijd supertof om anderen te zien klungelen in hun tuintje. En wie weet pik je toch weer wat handige tips mee, dus ik ga d'r voor zitten! En jij?

Deel met je vrienden