Grand Marnier zelf maken Recept

|B| De Boon in de Tuin
Grand Marnier is lekker bij de koffie of gewoon om zo te nippen. En hij wordt nog lekkerder als je hem zelf maakt! In deze blog lees je het recept om zelf Grand Marnier te maken.

recept grand marnier maken sinaasappellikeur

Recept Grand Marnier


  • 40 koffiebonen*
  • 40 suikerklontjes (40 x 4 gram = 160 gram suiker)
  • 1 sinaasappel
  • 1 liter jonge jenever

* een attente lezer wees me erop dat ik chocoladebonen heb gebruikt in plaats van koffiebonen. Vergissing mijnerzijds dus, want dat is inderdaad niet hetzelfde. Het moeten koffiebonen zijn. Al moet ik zeggen dat hij ook prima smaakt met deze chocoladebonen, dus per toeval direct een variatie op het vertrouwde recept!

recept grand marnier maken sinaasappellikeur

Snijd de sinaasappel in met een scherp mes. Neem een grote weckfles of een andere pot met een grote opening (de sinaasappel moet er in z'n geheel in) die je goed kan afsluiten. Daarin doe je 40 koffiebonen, 40 suikerklontjes en de sinaasappel.

Daarna vul je de pot af met jonge jenever en zet je hem 40 dagen op een donkere plaats. Af en toe even schudden om de suiker goed op te laten lossen. Na 40 dagen giet je de Grand Marnier over in een mooie karaf of een andere fles.

Mijn manier van overschenken: eerst door een dunne doek gieten in een grote kom of maatbeker (liefst met tuitje). Zo komen er geen schilfers van de koffiebonen mee in de fles. Daarna de fles afvullen met behulp van een trechter.

Proost!

recept grand marnier maken sinaasappellikeur

recept grand marnier maken sinaasappellikeur

Aftelkalender

Kun jij ook niet langer wachten en wil je dat jouw Grand Marnier precies op tijd klaar is op een bepaalde dag? Dan is dit jouw handige Grand Marnier-aftelkalender. Handuuug!

(ps zelf drink ik het vooral in de herfst en op feestdagen, dus daarom begint de kalender in augustus)

zelf grand marnier maken aftelkalender

Verder lezen?

Ben je enthousiast geworden en wil je nog eens rustig wat verder lezen in een boek? Dat kan. Ik heb de meest aanbevelenswaardige boeken over dit onderwerp voor je op een rijtje gezet:


Jouw reactie: leuk om te horen!

Heb jij ook weleens zelf Grand Marnier gemaakt. Wat doe je er allemaal in? Heb je nog een lekkere variatie of een leuk recept? Ik ben heel benieuwd, dus laat vooral een reactie achter.

Deel met je vrienden