Recensie boek Iedereen Tuinier

|B| De Boon in de Tuin
Regelmatig verschijnen er nieuwe tuinboeken, maar sommigen springen er uit. Zo ook dit boek 'Iedereen Tuinier' van Laurence Machiels. Daarom in deze blog een recensie van dit fraaie tuinboek.

recensie boek laurence machiels iedereen tuinier

Dit boek speelt handig in op de ontwikkeling dat we allemaal graag een tuin willen hebben, maar er niet teveel in willen werken. Genieten staat bovenaan, al rap gevolgd door eten met vrienden in de tuin.

Heggen knippen, gras maaien, onkruid wieden. Liever willen we er niet te lang bij stil staan, maar de natuur moet ingetoomd worden, anders wordt jouw tuin ingetoomd door de natuur woon je binnen de kortste keren in een rimboe.

Daarom ging groenjournalist Laurence Machiels op zoek naar een aanpak die leidt tot minder werken en meer genieten. In dit boek geeft ze veel handige trucs om de tuin te bewerken maar dan met een beperkte tijdsinspanning.

laurence machiels iedereen tuinier tuinieren recensie boek tuinboek

De luie tuinier

Zo gaat het over handige bodembedekkers en planten die een lange bloeitijd hebben. Maar ook hoe je het makkelijkste je gazon kan onderhouden en struiken kan planten die je nooit meer hoeft te snoeien. Over hoe je de tuin snel voorjaarklaar kan maken en hoe je planten moet snoeien zoals hortensia's, rozen, lavendel en klimop. Ook duikt Machiels de moestuin in. Daar worden verschillende manieren beschreven om het onkruid tot een minimum te beperken en lang te kunnen oogsten.

Kortom, wat is het geheime wapen van de luie tuinier? Met dit boek krijgt de beginnende tuinier alle basisinformatie om in zijn tuin aan de slag te gaan. Meer ervaren tuiniers vinden er tips en lifehacks om lastige klussen sneller en met minder moeite tot een goed einde te brengen. Maak van je tuin je buitenverblijf, een plek waar je tuiniert voor je plezier. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

laurence machiels iedereen tuinier tuinieren recensie boek tuinboek

Gelakte nagels

Niet dat ik aspiraties heb in die richting, maar dankzij Laurence weet ik nu dat er prima valt te tuinieren met gelakte nagels en een perfect gestyled kapsel. Er is geen foto in het boek waarop ze niet met keurig gelakte nagels of strak kapsel aan het werk is in de tuin.

Hoe doet ze dat, zul je je wellicht afvragen. Welnu, in het dankwoord wordt een tipje van de sluier opgelicht. Daar wordt zelfs speciaal een woordje gericht aan haar nagelstilist en personal hairdresser. Kijk, dat lijkt me ook wel wat, ware het niet dat ik weinig tot geen haar heb en niet heel dringend de behoefte voel om mijn nagels te lakken, aangezien ik meestal met tuinhandschoenen werk.

laurence machiels iedereen tuinier tuinieren recensie boek tuinboek

Over de auteur

Laurence Machiels tuiniert al van jongs af aan. Ze maakte van haar passie haar beroep, en is sinds 2004 voltijds groenjournalist. Al meer dan 10 jaar lang verzorgt ze elke zaterdag de groenpagina van Het Laatste Nieuws. Ze schrijft columns in toonaangevende tuinschriften zoals Tuinseizoen, Groei & Bloei, Nest en Fence, werkt voor lifestylebladen in België en Nederland en is lid van de botanische jury van La Feuillerie. Tussendoor tuiniert ze in haar halve hectare grote ecologische tuin in de Vlaamse Ardennen. Dit is haar tiende tuinboek.

laurence machiels iedereen tuinier
Foto: Noortje Palmers

Tot slot

Al met al een fraai vormgegeven boek met duidelijke foto's en prima uitleg voor iedereen die wel van een tuin wil genieten, maar er niet teveel in wil werken. Het kan en Machiels legt in makkelijke stappen uit hoe je dat doel kan bereiken. Kortom een mooie aanvulling in de boekenkast.

Is je interesse gewekt en wil jij ook meer genieten en minder werken in de tuin? Wacht dan niet langer en bestel deze en andere mooie tuinboeken van Laurence Machiels direct via onderstaande link:

Deel met je vrienden