Moestuinupdate Juni

|B| De Boon in de Tuin
Jaaah, mensen, wat is het droog he. Op de tuin is het bijna niet te houden, maar toch even een update van de moestuin in de juni. Pak er vast een glas water bij tegen de dorst. Of wat sterkers!

moestuin update juni volkstuin

Woestuinificatie?

Om maar met het begin te beginnen: wat is het droog. Droger dan het ooit is geweest. Waren de afgelopen twee zomers al droog, nu lijkt het alsof het al eind augustus is. Zo zag mijn moestuin eruit in juli 2018 en zo in augustus 2019 maar nu is dat dus al het geval begin juni. Whaah!!

Zelfs met de voorspelde regen voor de komende dagen en weken komen we nog niet onder het record van 1976. Het tekort is nu al zo'n 1,5 tot 2 meter neerslag en dat is echt enorm veel.

neerslagtekort knmi 2020 moestuin volkstuin

Bidden voor regen

De droogte zie je zeker ook terug in de moestuin. Hoe erg ik ook mijn best doe met mulch en bedekking, het is bijna onbegonnen werk op de zandgrond in mijn moestuin.

droogte 2020 moestuin volkstuin

droogte 2020 moestuin volkstuin

droogte 2020 moestuin volkstuin

I love you from my head to-ma-toes

De tomaten daarentegen lijken het wel aardig te vinden die droogte. Af en toe wat bijgieten, maar ze schieten werkelijk de grond uit. Het ras is Siberian Early en die kan wel tegen een stootje. Zowel koude als droogte.

De bedden heb ik bedekt van allerhande mulchmateriaal. Van gras, tot afgeknipte heg en zelfs gesnoeide rozemarijn. Wil je meer weten over mulchen en waarom dat goed is? Check dan zeker even deze post over mulchen in de moestuin.

droogte 2020 moestuin volkstuin tomaten

droogte 2020 moestuin volkstuin tomaten

droogte 2020 moestuin volkstuin tomaten

Jam session

De aardbeien hebben er ook niet zoveel moeite mee, al zijn het wel grote slurpers. Dus regelmatig water geven zorgt ervoor dat er nog redelijk wat aardbeien af komen. Misschien wel lekker aardbeienjam van maken. Wie weet.

droogte aardbeien 2020 moestuin volkstuin

Yo pumpkin

Ook een bed met pompoenen doet het niet onverdienstelijk. Dat zal grotendeels ook komen door de mulch die erop ligt. Dat is snoeisel van de ligusterheg.

droogte pompoenen 2020 moestuin volkstuin

You gotta loof it.

Ja de asperges staan al hoog in het groen. Daarom een sfeerplaatje van de Boon tussen het groen van het apsergeloof. Bloemisten zijn er dol op want het geeft zo'n fraai en luchtig effect in een boeket met bijvoorbeeld veldbloemen. Zelf asperges in jouw moestuin telen? Check dan deze post.

droogte 2020 moestuin volkstuin asperges loof

To slip or not?

Het gazon op de moestuin heeft het zwaar te verduren. En ja, deze boon tuiniert op z'n slippers. Al zijn er ook durfals die het gewoon met blote voeten doen. Ben jij er zo lefgozer of lefgirl?

droogte 2020 moestuin volkstuin slippers gras

Deze lavendel deed me heel erg onbewust ineens aan iemand denken. Hij staat al mooi in bloei vind je ook niet? Het lijkt wel eind juli. Dat is eigenlijk de normale bloeitijd voor lavendel.

droogte 2020 moestuin volkstuin lavendel

Een Thierrietje 

Okay, toegegeven, ben d'r geen fan van, maar ik moest natuurlijk ff een Thierrietje doen...😂 So Thierry eat your heart out!

droogte 2020 moestuin volkstuin lavendel thierry baudet

Vooruit nog eentje dan. Laten we niet treuren om het weer want voor een moestuinder bestaat er geen slecht weer. Dus petje op en gaan met die banaan. Natuurlijk goed insmeren en dan genieten van de zon. Het kan zomaar weer een maand of twee regenen...!?

moestuin droogte moestuin volkstuin 2020 selfie

En hoe staat het bij jou?

Loop ook te zweten in de moestuin? Op je blote voeten of toch of slippers? Of misschien zelfs Crocks? En doe je ook wel eens een Thierrietje? Let me know! Ik ben reuze benieuwd naar hoe het jou vergaat in de moestuin met al deze droogte. Kom maar door met die comments!

Deel met je vrienden