Recensie 'Plant als medicijn'

|B| De Boon in de Tuin
Allerlei planten bezitten medicinale eigenschappen. In dit fraaie boek 'Plant als Medicijn' beschrijft Leoniek Bontje de werking en het gebruik van ruim 100 verschillende planten. 

plant als medicijn leoniek bontje

"Veel kennis over eetbare, cosmetische en medicinale planten en wijsheid van wisdom keepers (mensen die de oude kennis over medicinale planten beheersen) is in de loop der tijd verlopen gegaan.", aldus Nele Odeur in het voorwoord en ze beschrijft Leonie Bontje als een van deze wisdom keepers.

plant als medicijn Leoniek Bontje

Met ruim 260! pagina's aan informatie, een heldere opbouw en uitgebreid register kun je dit boek gerust als een encyclopedie op het gebied van planten als medicijn beschouwen. 
En dat karakter van wisdom keeper heeft dit boek wel degelijk. Voor elk lichaamssysteem, zoals het zenuwstelsel en de spijsvertering, beschrijft Leoniek de meest gebruikte planten en de manier waarop ze kunnen worden ingezet.

Met ruim 260 pagina's aan informatie, een heldere opbouw en een uitgebreid register kun je dit boek als een encyclopedie op het gebied van planten als medicijn beschouwen. 

plant als medicijn Leoniek Bontje

Zonder dat het ergens zweverig wordt, beschrijft dit boek van ruim 100 planten op welke manier ze gebruikt kunnen worden en wat de werkzame stoffen zijn. Stuk voor stuk voorzien van heldere kleurenfoto's zodat je de plant makkelijk kan herkennen in het open veld.

plant als medicijn Leoniek Bontje

De kennis en informatie die erin verwerkt is, is van een indrukwekkende omvang. Het is fraai om dat in een overzichtelijk boek verenigd te zien. Dit boek mag je gerust een standaardwerk op het gebied van medicinale planten noemen.

plant als medicijn Leoniek Bontje

Over de auteur Leoniek Bontje

Leoniek is kunstenaar, wildplukker en kruidenkundige, en houdt zich vanaf 2012 bezig met eetbare en geneeskrachtige planten. 

By Bella Thewes
Ze is auteur van de bestseller Wildplukken en richt zich, na haar opleiding bij diverse internationale herbalisten tot kruidenkundige, vooral op de geneeskrachtige werking van planten. 

Verder startte ze in 2016 het bedrijf De Buitenkeuken samen met voedingscoach Yvet Noordermeer. Samen organiseren ze onder meer workshops wildplukken en koken en leren deelnemers hoe ze de meest-voorkomende, eetbare planten kunnen herkennen en gebruiken. 

Tot slot

Al met al een handig naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over het gebruik van planten als medicijn en zelf aan de slag wil met maken van medicatie op plantenbasis. 

plant als medicijn Leoniek Bontje

Is je interesse gewekt en wil jij ook meer weten? Wacht dan niet langer en bestel direct dit informatieve plantenboek van Leoniek Bontje via deze link:

Deel met je vrienden