Recepten

|B| De Boon in de Tuin
Eten uit de moestuin. Oogsten, bereiden en direct op je bord. Verser kan gewoon niet. Deze makkelijke en gezonde recepten passen perfect bij de oogst uit je eigen volkstuin. Weinig ingrediënten en boordevol verse smaak. En d'r is nog veel meer! Zoals info over inmaken en wecken en hoe je moestuin oogst het beste kan bewaren.

recepten eten uit de volkstuin moestuin

Smakelijke gerechten zonder opsmuk: rauw, puur en homemade. Perfect voor een makkelijke maaltijd!

Smakelijk eten uit de moestuin

Er gaat niets boven vers geoogste groenten en fruit uit je eigen moestuin. Een makkelijk recept en daarna direct op je bord. Dan weet je weer wat smaak is. Check deze oorspronkelijke recepten voor het verwerken van groenten uit de moestuin. Heerlijk, makkelijk en snel. Succes gegarandeerd dus probeer ze allemaal. Eet smakelijk!


Geneeskunde uit de moestuin

Heel veel planten bezitten geneeskundige eigenschappen. Zo bekeken is een moestuin met de juiste planten een echte medicijnkast. Onderstaande posts gaan over het zelf maken van onder meer zalf en andere medicinale hulpmiddelen van planten uit de moestuin.


Moestuin oogst Bewaren en Inmaken

De oogst uit je moestuin wil je natuurlijk zo goed mogelijk bewaren. Dat doe ik onder ander door te wecken en door in te maken in bijvoorbeeld zoet-zuur maar ook het maken van jam. Mijn afweging tussen invriezen en wecken lees je in deze post. Onderstaande posts gaan over het bewaren van alle kostbare moestuinoogst in de vorm van bijvoorbeeld jam, chutney en zoetzuur.


Jouw recepten: leuk om van je te horen!

Heb jij een van deze gezonde recepten gemaakt? Of heb je bijvoorbeeld nog een goede bewaartip voor oogst uit de moestuin? Ik ben altijd op zoek naar goede tips, dus laat vooral een reactie achter. Leuk om van je te horen!

wecken inmaken recepten